Tuesday, February 6, 2007

Knäcka ägg..

Mm... Spenatsoppa, tänkte jag....
Kanske ett kokt ägg till... Nu när jag ändå råkar ha ägg hemma skulle man ju faktiskt kunna äta dem innan de blir gamla...
"Bäst före 22 februari"...
Fina ägg.

Försöker lyfta ett ägg.
Det rinner igenom skalet i botten och lägger sig i kartongen.
En konstig känsla av att det flyger iväg sådär.
Oh well, tänker jag och för handen mot nästa ägg.
Samma sak händer!
Skalet liksom halv-sitterfast i kartongen.
Det går sönder hur lätt som helst.
Och äggets innehåll rinner ut i kartongen.
4 gånger händer alltså detta!

Så... Det blev la till att laga förlorade ägg.
Soppan blev rätt god.

2 comments:

Hanna said...

smakar spenatsoppa spenat?

Anna said...

nja... jag vet inte riktigt hur spenat smakar? jag menar... det är stor skillnad på sådana däringa fryst spenat som jag gör soppa på eller färskbladspenat som jag äter i sallad... Båda är goda...

Om man gillar broccolisoppa borde man gilla spenatsoppa. tycker jag.